Célok az önéletrajzban?!

Talán furán hangzik, de szeretik tudni az állásajánlók mik a céljaid. Ha nem mondod meg nyíltan és őszintén, akkor sajnos nekik kell képzelődniük. (A sok évi tapasztalatom ezt bizonyítja http://www.oneletrajz-minta.com)
Ezért azt ajánlom, hogy mindenképp írd bele az önéletrajzba a céljaidat!
Egymás között ne legyünk álszentek.... Ennek a pár mondatnak is a mi céljainkat kell, hogy szolgálják. Egyébként, ha az önéletrajzodban valamelyik szó nem járul hozzá a sikeredhez, akkor nincs mit keresnie az önéletrajzban!
Ez a mondat az önéletrajzban egy célratörő kell, hogy legyen és ami a legfontosabb a cég és a saját érdekeink is szem előtt kell, hogy tartsa. Ha saját magunkat kihagyjuk, akkor tudni fogják, hogy csak tetszelegni próbálunk. Így pórul járhatunk. Ezért egyeztessük össze a saját és a cég céljait is, amely alapján érződik, hogy valóban mi vagyunk a legjobb választás a cég számára.
A célokat gyakran az önéletrajz legelejére helyezik. Ez azért nem jó megoldás, mert még nem irtunk semmit sem magunkról és máris letámadjuk őket a célokkal.
Én csakis a végére rakom, mert általában munkáltató elsőként beleolvas az elejébe, majd a végére lapoz. Tehát mindenképp el fogják olvasni. Először megismerkedtek az önéletrajz elején, mielőtt a kemény célokról és ambíciókról beszelnénk.
Több változaton is agyalhatunk, mielőtt végleg döntenénk. Egy magabiztos, jól összerakott mondat sokat lendíthet az önéletrajzon. Törvényszerűség itt is hogy ne vigyük túlzásba az öntömjénezést.

Akár 2 hét alatt is állás válthatsz a profi önéletrajz tippekkel és trükkökkel.